Producenci
Cenniki do pobrania
Newsletter - ochrona danych osobowych

 

Proszę zapoznać się z informacjami o ochronie danych osobowych. (newsletter)

 

Szanowni Państwo

 

Poniżej realizujemy obowiązek informacyjnych dotyczący przetwarzanych Państwa danych osobowych w związku z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu tych danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych), dalej “RODO”.

 

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Arpol-Fr Sp. z o.o..

 

  1. Pani/Pana dane osobowe otrzymane przy zamówieniu newsletteru będą przetwarzane w celu przesyłania informacji o naszej działalności, w szczególności o naszej ofercie, a także w celu komunikacji z Panią/Panem, jeżeli zainicjuje Pan/Pani taką komunikację z nami.

 

  1. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych w takim przypadku jest udzielona przez Panią/Pana zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). Przetwarzanie danych osobowych może też być niezbędne do celów wynikających z naszych prawnie uzasadnionych interesów (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

 

  1. Dane osobowe, które uzyskaliśmy będą przetwarzane przez czas prowadzenia przez nas działalności, jednak nie dłużej niż do czasu zakończenia świadczenia usługi newsletteru, w tym do czasu cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych dla tego celu, chyba że nasze prawnie uzasadnione interesy będą wymagały dłuższego przetwarzania.

 

  1. W każdym czasie ma Pani/Pan prawo zażądać informacji o tym, które dane osobowe przetwarzamy. Aby to zrobić należy napisać na adres arpol-fr@wp.pl . W każdym czasie przysługuje także prawo sprostowania (poprawiania) danych. Ma Pani/Pan prawo żądania od usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych, zgłoszenia sprzeciwu wobec ich przetwarzania, żądania ich przeniesienia, a także do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, chyba że nasze prawnie uzasadnione interesy będą wymagały dalszego przetwarzania.

 

  1. W związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych przysługuje Pani/Panu skarga do organu nadzorczego: Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

  1. Podanie danych osobowych jest całkowicie dobrowolne, przy czym ich niepodanie uniemożliwi realizację usługi newsletteru lub komunikacji z Panią/Panem.

 

  1. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą nasi współpracownicy, którzy świadczą dla nas pomoc przy przygotowaniu i wysyłce newsletteru i przy innej komunikacji (tj. podmioty świadczące usługi hostingu, usługi bezpieczeństwa danych i inne usługi informatyczne, w tym wysyłkę informacji drogą elektroniczną).

 

  1. Cofnięcia zgody na przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych można dokonać klikając na odpowiedni link we wiadomości, którą otrzymuje Pani/Pan od nas.

 

  1. Nie przetwarzamy danych osobowych w związku z newsletterem w sposób zautomatyzowany, w tym nie stosujemy profilowania.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony